Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εισαγωγική επιστολή


Στις 26 Μαίου 2019 θα εκλέξουμε στην Ελλάδα 21 Ευρωβουλευτές. Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος; Είναι ζήτημα θέλησης, επικοινωνίας, γλωσσικών δεξιοτήτων. Είναι ζήτημα αξιών, οράματος και προτάσεων για την επόμενη γενιά Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων. Ανανέωσης της ελληνικής παρουσίας στο Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο, με δοκιμασμένη διεθνώς γνώση και εμπειρία.

Πιστεύω ότι η απόλαυση της ελευθερίας είναι σημαντικό αγαθό στη ζωή. Να νοιαζόμαστε για τους άλλους και το φυσικό περιβάλλον, να αγαπάμε τη δικαιοσύνη, την αλήθεια και τη γνώση. Να συμμετέχουμε ως πολίτες με συνέπεια και συνείδηση.

Έχω ζήσει 14 χρόνια σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος Αθηνών και Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών. Εργάζομαι στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχω θητεύσει δικηγόρος, στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Έκφρασης το 1989, εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ (102 τεύχη), της Επέκεινα Χώρα το 2010 στο Ζαγόρι, του Ευρωπαϊκού Δήμου στις Βρυξέλλες το 2013. Σήμερα μέλος των κεντρικών οργάνων της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Παιδικού Παιχνιδιού στη Θεσσαλονίκη. Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά, αιρετό μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Ηπειρωτική Εταιρεία, τον Σύλλογο Αναβίωσης Νεμέων Αγώνων.

Πατέρας 4 παιδιών, έχω τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή, απολαμβάνω να διασχίζω το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Προτίθεμαι να επισκεφθώ και να συμβάλλω, παντού στην Ελλάδα.

Ως ένας από τα 500εκ. Ευρωπαίους πολίτες, πιστεύω ότι υπάρχει ένας σε κάθε 21 Έλληνες πολίτες, που θεωρεί ότι αξίζει να μετεξελιχθούμε σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή δημοκρατία.

Θα εργασθώ:
  - για την ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση, μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση, με κοινή άμυνα και φύλαξη συνόρων, αξιόλογο προϋπολογισμό, την παραμονή της Ελλάδας στην πρώτη θέση
  - για μια νέα μεγάλη Ελλάδα, που υπολογίζει τους Έλληνες παντού στον κόσμο
  - για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την οικογένεια, το παιδί και τη μετανάστευση
  - για την επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη βιώσιμη ανάπτυξη
  - για έναν γάμο της ψηφιακής εποχής με τη δημοκρατία, ελευθερίες και απασχόληση
  - για τους Έλληνες πολίτες, τον εθελοντισμό και τους συλλόγους, την αλλαγή από κάτω προς τα πάνω
  - για τη σύνθεση αντί της σύγκρουσης και την ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα

Με εκτίμηση

Νίκος Γιαννής